Den 24 september slĂ€ppte Daniela Rathana debutalbumet ”Rathana Club”. Albumet Ă€r producerat av Charlie Bernardo och Oskar Linnros. De frisprĂ„kiga och talsprĂ„kiga texterna Ă€r skrivna av Daniela sjĂ€lv med hjĂ€lp av Linnros och legendariska artisten Mapei.Daniela Rathana hade trots att vĂ€rlden stĂ€lldes pĂ„ Ă€nda ett fartfyllt 2020. Hon inledde Ă„ret med kritikerhyllade debut-EPn “Halva vĂ€gen fri” som beskrevs som ‘krigargospel’ och ‘stolt gatusoul’ dĂ€r artisten intimt och skickligt utforskade sin identitet. Hon upptrĂ€dde pĂ„ Grammisgalan, i TV-program som En kvĂ€ll för Nobel och Late Night Concert.

I slutet av 2020 briserade singeln ”Ansikte”, ett klubbigt statement som uppmanade kvinnor att sĂ€tta sig ner – men bara för att ta större plats. Den omtalade videon ledde till en Grammis-nominering för Ӂrets video”. Ytterligare en Grammis-nominering fick Daniela Rathana för Ӂrets Nykomling”.2021 inleddes med samarbeten – första slĂ€pp var singeln ”Testamente” i duett med vapendragaren Oskar Linnros som genast A-listades pĂ„ P3. Tillsammans gjorde de ett hyllat framtrĂ€dande pĂ„ P3 Guld. Direkt dĂ€refter landade duetten ”E du dĂ€r?” pĂ„ Molly SandĂ©ns album.

För att följas upp av succĂ© nĂ€r Rathana tolkade Veronica Maggios klassiker ”Satan i gatan”.PĂ„ debutalbumet ”Rathana Club” siktade Daniela pĂ„ att vĂ€nda uppochned pĂ„ den svenska R&B-scenen. Albumet Ă€r lika utĂ„triktat som Danielas personlighet – sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader.

Daniela Rathana upptrÀder pÄ Sommar HÀssleholm- Live Lördag 12 augusti pÄ Stortorget i HÀssleholm! HjÀrtligt vÀlkomna!

Sommar HÀssleholm presenteras av HessleCity, HÀssleholms Kommun, Sparbanken SkÄne, Hotell Statt, HÀsslehem, HIBAB, HÀssleholms Miljö & HÀssleholms FibernÀt AB & LÀnsförsÀkringar Göinge Kristianstad

Pin It on Pinterest

Share This