Danne Stråhed är född och uppvuxen i Kirseberg i Malmö. Han har spelat musik så länge han kan minnas och sedan mitten av 70-talet har han varit med i en mängd olika band. När det var som mest hektiskt under blev det under några års tid över 300 spelningar/år. Som medlem i bandet Chinox var han bl a förband till (på den tiden relativt okända) AC/DC.

Det blev några enstaka spelningar med australiensarna i svenska folkparker sommaren 1976. Sex år senare fick hans nästa band, Änglabarn, hänga med Queen på Skandinavienturné. Under 13 år (1984-1997) var han frontman Wizex ett av landets populäraste dansband. Sina musikaliska rötter har Danne i den svenska folkmusiken, den amerikanska södern och i Karibien. 

Han älskar musik som svänger och som får folk att vilja dansa. Han har spenderat mycket tid i både i Louisiana och på Jamaica för att hämta inspiration och spela musik. Hemma i Sverige har hans skånska cajuninspirerade musik nått en stor och bred publik, framförallt i landets södra delar. Bland annat har det blivit två ettor och ytterligare några melodier på Svensktoppen. 

Hans mest kända låt är  ”När en flicka talar Skånska” från 1993. Numera bor Danne ute på landsbygden i skånska Skivarp. Där driver han festlogen Dannero med scen för underhållning och restaurang.

Danne Stråhed & Dynamo Band spelar på Sommar Hässleholm- Live Fredag  5 augusti på Stortorget i Hässleholm!
Hjärtligt välkomna!

Sommar Hässleholm presenteras av HessleCity, Hässleholms Kommun, Sparbanken Skåne, Hotell Statt, Hässlehem, HIBAB, Hässleholms Miljö & Hässleholms Fibernät AB 

Pin It on Pinterest

Share This